1.lektorstipendiat

I uke 14 (2010) ble jeg tatt opp til som stipendiat til et 5-årig førstelektorprogram.  Grunnlaget for tildelingen var min prosjektskisse som har arbeidstittel «Praksisnærhet for et organisasjons- og ledelsesstudium.

Det er tidlig i prosessen ennå, da selve programmet ikke har startet opp ennå (april 2010), så hva dette vil implisere er noe tidlig å ha en klar formening om ennå. Jeg vil bruke disse sidene til å formidle hva som skjer med prosjektet mitt, både mht. framdrift og innhold.

Temaet for prosjektet er da knyttet til det studiet jeg har vært med på initiere, utvikle, drifte og videreutvikle – Bachelor i organisasjon og ledelse (BOL).  Et studium som som fikk høgskolens studiekvalitetspris for 2010.  Som veileder for mitt 1.lektorstipendiat har jeg fått professor Yngve Nordkvelle.  Sammendraget for prosjektskissen følger her, sammen med en visualisering:

«Prosjektskissen har så langt to hovedelementer. Det første hovedelementer er knyttet til å dokumentere, systematisere og reflektere omkring sentrale temaer som er gjennomført ved studiet. Det andre hovedelementet er knyttet til en videre utvikling av enkelte praksisrelatert komponenter ved studiet, samt en klarere institusjonell forankring av det praksisnære konseptet som er lagt til grunn for BOL-studiet.
Dokumentasjonen som gjøres i første del vil være førende for hvilke utviklingsområder og tiltak som vil være naturlig å gå videre med i prosessen. Men jeg legger til grunn for at dette prosjektet også skal ta for seg følgende temaområder for videreutvikling:
Studenttraineeordning, en ordning i BOL-studiets tredje år hvor studentene er ute i praksis i ulike virksomheter og anvender, kopler og reflekterer omkring teoretisk kunnskap i praktisk anvendelse
ePortfolio (Digital CV) og Alumni, utviklingen og bruk av digital CV som skal synliggjøre kompetanse og personlig profil, samt et nettverk for nåværende og uteksaminerte studenter
Prosjektledelse og praksisprosjekter, fagemnet prosjektledelse hvor en kopler teoretisk kunnskap mot praktisk anvendelse i samspill med eksterne samarbeidspartnere.»

modell a 1.lektor 2010 vers 1.1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: